Voordelen van lichtblauwe tegels in de badkamer

lichtblauwe tegels badkamer

De populariteit van lichtblauwe tegels in badkamerdesign neemt toe, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Lichtblauwe tegels bieden een unieke uitstraling en kunnen een badkamer transformeren in een serene, rustgevende ruimte. In deze blogpost bespreken we de verschillende voordelen van het gebruik van lichtblauwe tegels in de badkamer en geven we inspirerende ideeën om je eigen badkamer te verfraaien.

De voordelen van lichtblauwe tegels

Lichtblauwe tegels in de badmaker hebben tal van voordelen die ze tot een uitstekende keuze maken voor elke badkamer:

 1. Creëert een rustgevende sfeer: Lichtblauw staat bekend om zijn kalmerende en serene effect. Het roept associaties op met de zee en de lucht, waardoor een badkamer met lichtblauwe tegels een ontspannende en verfrissende omgeving wordt. Dit is perfect voor een ruimte waar je tot rust wilt komen na een lange dag. Trek dit rust gevoel door naar je slaapkamer door deze ook te voorzien met blauwe slaapkamer accenten.
 2. Vergroot het gevoel van ruimte: De lichte kleur van lichtblauw reflecteert licht, wat helpt om een kleine badkamer groter en helderder te laten lijken. Dit is vooral gunstig voor badkamers met beperkte natuurlijke lichtinval, omdat het de ruimte luchtiger en uitnodigender maakt.
 3. Past bij diverse stijlen: Lichtblauw is een veelzijdige kleur die goed past bij verschillende badkamerstijlen. Of je nu een moderne, klassieke, mediterrane of Scandinavische stijl hebt, lichtblauwe tegels kunnen naadloos worden geïntegreerd. Deze flexibiliteit maakt het een populaire keuze voor veel ontwerpers en huiseigenaren.
 4. Combineert met verschillende kleuren: Lichtblauw kan prachtig worden gecombineerd met andere kleuren zoals wit, grijs, beige en houttinten. Dit maakt het gemakkelijk om een unieke en persoonlijke look te creëren die past bij jouw smaak en interieur. Daarnaast kunnen lichtblauwe tegels ook goed samengaan met levendigere kleuren voor een dynamisch contrast. Ontdek hier alle badkamer inspiratie in het zwart!
 5. Verhoogt de waarde van de woning: Badkamers met een stijlvol design, inclusief lichtblauwe tegels, kunnen de waarde van een woning verhogen. Potentiële kopers waarderen een moderne en goed ingerichte badkamer, en lichtblauwe tegels kunnen een aantrekkelijk element zijn dat helpt om de verkoop te bevorderen.

Inspirerende ideeën voor het gebruik van lichtblauwe tegels

Er zijn verschillende manieren om lichtblauwe tegels in je badkamer te gebruiken:

 • Wanden: Bekleed alle wanden met lichtblauwe tegels voor een uniforme en serene uitstraling. Dit zorgt voor een rustige en cohesieve look die de hele ruimte verbindt.
 • Accentmuur: Creëer een accentmuur met lichtblauwe tegels om een blikvanger toe te voegen aan je badkamer. Dit kan bijvoorbeeld de muur achter het bad of de douche zijn, waardoor deze gebieden extra aandacht krijgen. Nog onzeker over welke muur de accentmuur moet worden? Lees hier hoe je dat het beste aanpakt.
 • Vloer: Gebruik lichtblauwe tegels op de vloer voor een frisse en uitnodigende look. Dit kan de hele badkamer opvrolijken en een schone, open uitstraling geven.
 • Douche of bad: Bekleed de douche of het bad met lichtblauwe tegels voor een opvallend accent. Dit kan helpen om deze gebieden te definiëren en een gevoel van luxe toe te voegen.
 • Niche of nis: Maak een niche of nis in de muur en bekleed deze met lichtblauwe tegels voor een decoratief detail. Dit is een geweldige manier om extra opbergruimte te creëren die er ook nog eens stijlvol uitziet.

Tips voor het combineren van lichtblauwe tegels

Hier zijn enkele tips om lichtblauwe tegels op een aantrekkelijke manier te combineren. Combineer lichtblauw met neutrale kleuren zoals wit, grijs of beige om een rustige en tijdloze uitstraling te creëren. Dit helpt om een gebalanceerde en harmonieuze sfeer te behouden.

 • Complementaire kleuren: Gebruik complementaire kleuren zoals oranje of geel om accenten toe te voegen en de ruimte energieker te maken. Deze levendige kleuren kunnen een mooie aanvulling zijn op het kalmerende lichtblauw.
 • Houttinten: Combineer lichtblauw met houttinten voor een natuurlijke en warme uitstraling. Hout brengt een element van warmte en textuur, wat een mooie balans vormt met de koele tint van lichtblauw.
 • Patronen: Voeg patronen toe met tegels in andere kleuren of met mozaïektegels om de badkamer een speelse touch te geven. Dit kan de ruimte visueel interessanter maken en een unieke persoonlijkheid geven.
 • Accessoires: Maak de badkamer af met accessoires in kleuren die passen bij de tegels, zoals handdoeken, douchegordijn en zeepbakjes. Dit helpt om de look compleet te maken en een samenhangende stijl te creëren.

Conclusie

Lichtblauwe tegels bieden tal van voordelen voor de badkamer, van het creëren van een rustgevende sfeer tot het vergroten van de ruimtelijkheid. Door de veelzijdigheid van lichtblauw kun je het gemakkelijk combineren met verschillende stijlen en kleuren om een prachtige en unieke badkamer te creëren. We moedigen je aan om creatief te zijn en lichtblauwe tegels te gebruiken om je eigen serene en eigentijdse badkamer te ontwerpen.

Nog steeds op zoek naar badkamer inspiratie? Lees dan hier over hoe je een badkamer half tegel half stuc ontwerpt.